EUROGUM POLSKA

PRODUKTY

Preparaty karagenowe:

  • Eurogel® serii CD / HF – dedykowane deserom mlecznym typu flany lub puddingi,
  • Eurogel® serii CF – stosowane w aplikacjach takich jak: galaretki wodne, glazury do ciast, preparaty do produktów wegetariańskich,
  • Eurogel® serii CM – polecane do napojów mlecznych i kawowych,
  • Eurogel® serii MM – opracowany do lodów o niskiej zawartości tłuszczu  jak i sorbetów.

Preparaty alginianowe:

  • Eurogel® serii SDA – przetwórstwo owocowo-warzywne, jako stabilizator do dżemów oraz nadzień owocowych,
  • Eurogel® serii SDA – przemysł cukierniczy i piekarniczy m.in. nadzienia kremowe żelujące na zimno, kremy instant, preparaty do sosów i polew,
  • Eurogel® serii THA – kuchnia molekularna – galaretki kulinarne oraz ‘kawior’ alginianowy

Oferujemy również inne wysokiej jakości hydrokoloidy:

  • guma guar
  • mączka chleba świętojańskiego
  • guma konjac
  • inne

Preparaty karagenowe serii EUROGEL® MB / MBE (E407 i E407a) stosowane do:

  • nastrzyku całych mięśni i elementów (solanki różnego rodzaju)
  • nastrzyku surowego mięsa (produkty kulinarne)
  • produkcji wędlin (łatwiejsze plasterkowanie, redukcja synerezy)
  • produkcji konserw sterylizowanych

Preparaty alginianowe serii EUROGEL® CCA przeznaczone do:

  • produkcji osłonek wytwarzanych metodą koekstruzji

Preparaty alginianowe serii EUROGEL® MBA (E401) stosowane w:

  • wyrobach kulinarnych z mięsa czerwonego, ryb, drobiu i owoców morza
  • tworzeniu emulsji tłuszczowych na bazie (tłuszczu twardego, miękkiego, oleju)
  • produkcji mięs restrukturyzowanych

Oferujemy również inne wysokiej jakości hydrokoloidy:

  • guma guar
  • mączka chleba świętojańskiego
  • guma konjac
  • inne
SEKTOR OWOCOWO-WARZYWNY, CUKIERNICZY I MLECZARSKI

Preparaty karagenowe:

  • Eurogel® serii CD / HF – dedykowane deserom mlecznym typu flany lub puddingi,
  • Eurogel® serii CF – stosowane w aplikacjach takich jak: galaretki wodne, glazury do ciast, preparaty do produktów wegetariańskich,
  • Eurogel® serii CM – polecane do napojów mlecznych i kawowych,
  • Eurogel® serii MM – opracowany do lodów o niskiej zawartości tłuszczu  jak i sorbetów.

Preparaty alginianowe:

  • Eurogel® serii SDA – przetwórstwo owocowo-warzywne, jako stabilizator do dżemów oraz nadzień owocowych,
  • Eurogel® serii SDA – przemysł cukierniczy i piekarniczy m.in. nadzienia kremowe żelujące na zimno, kremy instant, preparaty do sosów i polew,
  • Eurogel® serii THA – kuchnia molekularna – galaretki kulinarne oraz ‘kawior’ alginianowy

Oferujemy również inne wysokiej jakości hydrokoloidy:

  • guma guar
  • mączka chleba świętojańskiego
  • guma konjac
  • inne
SEKTOR MIĘSNY

Preparaty karagenowe serii EUROGEL® MB / MBE (E407 i E407a) stosowane do:

  • nastrzyku całych mięśni i elementów (solanki różnego rodzaju)
  • nastrzyku surowego mięsa (produkty kulinarne)
  • produkcji wędlin (łatwiejsze plasterkowanie, redukcja synerezy)
  • produkcji konserw sterylizowanych

Preparaty alginianowe serii EUROGEL® CCA przeznaczone do:

  • produkcji osłonek wytwarzanych metodą koekstruzji

Preparaty alginianowe serii EUROGEL® MBA (E401) stosowane w:

  • wyrobach kulinarnych z mięsa czerwonego, ryb, drobiu i owoców morza
  • tworzeniu emulsji tłuszczowych na bazie (tłuszczu twardego, miękkiego, oleju)
  • produkcji mięs restrukturyzowanych

Oferujemy również inne wysokiej jakości hydrokoloidy:

  • guma guar
  • mączka chleba świętojańskiego
  • guma konjac
  • inne